Tisdag
Hej på er, nu var det nästan en vecka sedan sist men jag har haft fullt upp. 
Just nu ligger Caspian och sover i sin säng och jag har gosat ner mig i soffan under en filt, har ont i magen (gissar på mensvärk efter flera dagar utav grov pms, stackars Emil) och känner mig lite hängig i kroppen. 

Vi har varit på öppna förskolan idag, denna gången höll han humöret uppe och sov en kortis i vagnen både dit och hem. 
Sedan vi kom hem har vi ätit lunch och gosat bara och det blir nog en lugn eftermiddag hemma idag. 

I lördags var vi i Varberg hos Petras jobb och Emil hjälte till att lufta lugnt, sedan grillade vi hos hans familj innan vi behöver åka och hämta upp Ida och åka hemåt. 
Caspian sover fortfarande bra på nätterna så Ida passade honom medan jag och Emil kollade på Dead pool två på bio i Borås, Caspian sov hela tiden så vi tog till och med en promenad i mörkret när vi kom hem. 
På söndagen åkte vi till grushålan där Emil och hans kompisar fixade deras soft airgun bana, jag och Caspian tittade på och sedan grillade vi tillsammans där. 
Efter det åkte vi hem till pappa och när Lotta, Emelie och Elin åkt tog jag och pappa bilen till Sätila där jag övningskörde lite på grusplanen. Och vet ni vad?! Jag körde hem därifrån, gick riktigt bra och var faktiskt förvånansvärt roligt att köra på vägen, roligare med automat. Körkort blir det väl någon gång men asså vill fortfarande inte, vi får se. 

Men som sagt, Caspian sover fortfarande i sitt rum i sin säng. Han nattas ca 19.30-20.00 och sedan sover han till 05.00-07.00. Vaknar han vid 05 brukar jag ta över honom till mig i sängen, amma och sedan lägga honom i sin säng igen och då somnar han om och vaknar igen vid ca 08. Vaknar han däremot närmare 07 brukar vi ligga i sängen och amma, gosa och vila och sedan gå upp någon gång runt 08. Han är så duktig min kille! 

Igår kom fastighetsskötaren hit och tittade på elen i badrummet, slutade med att han ringde elektriker som kom några timmar senare och han fick sedan också ringa på hjälpa. Fanns nämligen ingen el dragen till badrumsskåpet eller eluttaget i hallen. Och så ändrade dem på propparna så nu kan jag ha igång tvättmaskin och torktumlare samtidigt. Så skönt att det är fixat nu och det var riktigt snabba puckar, jag skickade ju in en felanmälan i fredags vid ca 15 tiden och igår vid 16 var allt fixat. Grymt!  
Malin kom hit och hälsade på, så roligt, sist hon var här hade vi inga möbler så det hade hänt en hel del här hemma sedan hon var här. 

Nu slumrar jag nästan till, så bäst jag avslutar här kram. 

(null)Gissa vad?!
Sedan mitt sista inlägg om Caspians rutiner har lite ändrats, Emil satte på den sidan på sängen som vi haft av i onsdags och så ställde vi in sängen i Caspians egna rum. 
Hade på tisdagen nattat Caspian vid 19 och vi alla tre kände att det var för tidigt så i onsdags la vi honom efter en dusch i sin säng, i sitt rum vid 20.00. Han somnade inom några minuter och sov sedan fram till 07.00, på morgonen, utan mat, eller att komma in till våran säng! 
Han gnällde till vid tre tillfällen den natten men jag hörde att det bara var för att han var trött och någon minut senare så var han tyst och sov, jag fick däremot inte mycket sömn den natten... låg och vred och vände på mig, lyssnade efter minsta lilla ljud han gjorde och tittade till honom flera gånger. Men han sov och det var så pirrigt och roligt att hämta in honom till mig när han vaknade nästan prick 07.00.

Igår kväll gjorde vi samma sak, men skillnaden blev att jag var så trött så att jag också fick sova. Caspian vaknade vid 22 och skrek lite men somnade om av sig själv efter en stund och sedan vaknade han prick 07.00 idag igen. 
Han har alltså sovit i sin egna säng, i sitt egna rum 11 timmar på raden i två nätter nu. Vanligtvis vaknade han varannan timma ungefär och ville snutta och så fort jag rörde mig vaknade han till. Så skönt och jag hoppas att detta kan hålla i sig ett litet tag, för hans skull, men även för min. 

I alla fall så händer det inte särskilt mycket på dagarna, igår var jag helt slut efter en natt med knappt någon sömn så jag och Caspian gjorde inte mycket mer än att handla på Hemköp, besöka biblioteket och mysa. 
Snart är det dags för Caspians första vila och då ska jag passa på att röja, dammsuga och skura golvet inne i mitt och Emils sovrum. Resten utav dagen skall jag vika och sortera tvätt och även tvätta några maskiner, soffan behöver tvättas och Caspian har spytt något galet mycket dem här två dagarna så det finns en del annat att tvätta. 
Behöver ringa ett samtal till fastighetsskötaren också, får inte glömma det idag! 

Ser fram emot ikväll, natta Caspian och sedan duka fram lite godis, krypa upp i soffan bredvid Emil och kolla på en bra film. Så skönt att det är fredag idag! 

Kram och vi hörs 

(null)

Detalj från gästrummet
(null)