Torsdag

Hej gott folk, allt bra med er? 


Här är det helt okej, har en stressad känsla i kroppen som att jag har glömt något viktigt eller som att jag har en tid att passa men jag vet att det inte är något utav det. 
Känner mig dock lite små stressad över lägenheten, är så mycket jag vill göra och inte ett enda rum är helt helt färdigt, har hört talas om att många gravida vill boa och göra iordning massa sista tiden så det är väl dit jag kommit nu. 

I helgen kommer pappa hit och då skall han hjälpa mig och Emil, så då är planen att hatthyllan kommer upp och att vi blir färdiga med tapeten i bebisrummet. Har lite annat smått och gott som pappa skall kolla över och så får vi se hur vi kan lösa allt. 
Ångrar att jag inte la ner mer tid på att kolla inredning när vi var i Ullared, haha fast då hade vi väl kommit hem med ett ännu längre kvitto, vi köpte 107 saker på Ullared nämligen. 

Emil hade en väldigt jobbig dag på jobbet igår, tycker så synd om honom och det är så jobbigt att se honom ledsen, så vi köpte med oss pizza hem och kollade på film i soffan. Älskar honom så mycket. 

Idag har jag inga planer alls, jag har tänkt röja och städa lite, och måla lite lite. 
Emil fick nämligen en trälåda full med öl och chips i present så jag har målat första lagret med vit färg och tänkte väl måla andra idag. Får se hur många lager som behövs men sedan är tanken att klä lådans insida med något tyg och sedan ha den bredvid soffan. 
Läste nämligen på ett youtube klipp där en gravid tjej bett om tips nu när bebisen kommer och då var det en mamma som hade tipsat om att ha en låda bredvid soffan med lite blöjor, salva till bröstvårtorna och andra bra att ha saker. Såå smart, jag bor typ i soffan under dagarna så att ha en låda där allt ligger nära tillhands lät perfekt. 

Hoppas ni får en jätte bra dag! 


Såhär blev det i badrummet på övervåningen med skötbordet, ska köpa några lådor (helst svarta) som kan stå på hyllorna under med alla saker i så dem slipper synas. Vi skall även sätta upp en ljusslinga runt skötbordet så att man slipper tända den starka taklampan mitt i natten. 


Vill köpa en mobil att sätta över skötbordet så att han har något roligt att titta på och någon gång hade jag velat köpa sådan svarta dekaler att täcka dem blåa plattorna  med och vips så hade det badrummet varit färdigt. 

Hejdå jobbet

Hej på er! 


Jag sitter just nu på jobbet och har gjort mitt första pass på evigheter men även mitt sista pass någonsin. 
Dagen har gått väldigt bra, som tur är. Var lite nervös inatt och imorse men än så länge har jag inte ont någonstans mer än i smalbenen. Kändes dock väldigt konstigt att lämna in nycklarna och säga hejdå till alla, jag har ju trots allt jobbat här i mer än ett år. 

Idag går vi in i vecka 30, alltså hur galet! Haha tror jag skriver det varje vecka när jag går in i en ny, men nu är det ca 10 veckor kvar. 
Jag och Emil längtar så mycket nu och igår pratade vi mycket om framtiden, vi vill bara att han skall vara här hos oss! 

Nu skall jag vänta på att Emil och några kollegor slutar jobbet och så skall dem hämta upp mig, skulle vilja ha en glass från McDonalds men jag orkar inte gå dit och det är väl bäst det egentligen. 

Kramkram 


Såhär såg magen ut sista dagen på vecka 29, har fått höra utav nästan alla på jobbet hur liten jag är, men sålänge lillen mår bra är jag nöjd! 

Gravid vecka 29

Om bebisen: * han är nu ca 35 cm lång och i början utav veckan vägde han ca 1,26kg och i slutet utav veckan vägde han ca 1,4kg.

* han fortsätter att sparka och röra på sig men det börjar bli ont om plats. 

* han kan nu minnas min röst och röster som han hör ofta. 

* testiklarna finns i ljumsken just nu. 
Om den gravida: 

* jag är nu inne i tredje och sista trimestern.

* vissa känner sig piggare och mår fantastiskt bra medan andra mår sämre och är helt slut. 

* det är vanligt att man svettas mer. 

* nu kan personer i omgivningen känna sparkar och buffar och magen kan ibland stå ut på ena sidan beroende på hur lillen ligger i magen. 

* att skriva ett förlossningsbrev med sin partner kan vara en bra mental förberedelse. 
Mina tankar: 


Helt galet sjukt att jag nu är inne i sista trimestern, tiden har gått galet fort vilket jag inte har något emot direkt. 
Har en sådan stor längtan och saknad efter honom nu och jag är så redo att ha honom utanför magen. Min älskade lilla pojke. 

På ett sätt mår jag fantastiskt men samtidigt inte alls, det börjar bli tungt nu och framförallt på eftermiddagen kvällen. Tappar jag något är det lite jobbigt att ta upp det och att måla mina tånaglar gjorde jag nog för sista gången själv nu i veckan, så nu får Emil ta över det. 

Jag sover mycket sämre, han bökar omkring mycket, smärta i magen som jag nämnt innan plus att mitt illamående är tillbaka men enbart på kvällen och natten. 
Händer flera gånger under natten att jag vaknar och sväljer och sväljer och sväljer för att inte spy och när vi var i Grekland vaknade jag en natt utav att jag spytt i munnen och när jag rent instinktivt svalde vaknade jag utav den äckliga smaken och för att det brände i halsen. Rätt så äckligt och jobbigt. Detta händer dock bara om jag ligger på min högra sida. 

Man får verkligen ha tålamod om man skall känna några sparkar, jag känner dem ju konstant och nu dem senaste dagarna har han varit ovanligt aktiv på dagarna men så fort jag säger åt Emil att lägga handen där jag själv kännt honom buffa i en bra stund så slutar han direkt. Haha busen.
Emil är därför den enda som känt av lillen än så länge eftersom han är med mig mest och kan ligga med handen på min mage längre stunder än vad någon annan kanske normalt skulle göra. 
Man kan däremot se väldigt tydligt vart han ligger och det har tex lillens morfar sett men vi får väl se när han kan få känna en spark. 

Under denna veckan har vi fått köpt precis allt till lillen, det vi saknar är några mobiler att hänga ovanför sängen, i bilen och i vagnen men det känner jag abslout ingen stress med. 
Till mig är det bara förlossningsbindor kvar att köpa och jag har redan "BB och åka hem-klädseln" till mig färdig, vad lillemannens första kläder skall få bli har jag däremot ingen aning om än. Såhär såg magen ut igår tisdag, sista dagen i vecka 29.