Första dagen tillbaka på jobbet...

Och vad ska jag säga, önskar så att jag kunde skiva att dagen varit super bra och att jag mått prima hela tiden. Men tyvärr kan jag inte det. 


Jag har inte legat på toaletten hela dagen och jag tog mig faktiskt igenom hela dagen men jag blir verkligen helt slut, rapar och känner hur spyan åker upp och ner och bara väntar på att komma upp. Svårt att förklara hur jag mår och framförallt så kan det nog vara svårt att förstå om man själv inte varit i liknande sits. 
Mitt i morgon arbetet fick jag gå och lägga mig i soffan, allt snurrade och jag kallsvettades och fick typ panik. Har gått runt med den känslan hela dagen efter det och jag kan verkligen inte ge järnet och jobba på så som jag ska. 
Skönt i alla fall att precis alla mina kollegor ser att jag inte mår bra och är stöttande och förstående, annars hade det varit extra jobbigt. 
Vad gäller foglossningen så vet jag inte, får ont i ländryggen och högra höften samt högra knät men det kändes som mest när jag gick från jobbet till bussen och inte kunde gå normalt utan nästan vankade fram och tillbaka, antar att det kändes mest då för att jag slappnade av och visst att jag snart skulle få lägga mig i soffan med benen högt.

Jag väntar i alla fall på att Emil skall komma hem nu så vi kanske kan hjälpas åt att laga någon mat. 
Imorgon ska jag ringa vårdcentralen tänkte jag och kolla med dem vad som blir nästa steg, högre dos medicin eller längre sjukskrivning. Återstår att se vad dem säger och så börjar jag jobbet 12.45 imorgon. 

Hoppas ni mår fint, kram 

Jordgubbar hade inte suttit helt fel just nu 

Imorgon smäller det

Tisdag idag och sista lediga dagen innan det är dags att börja jobba igen. Tror anledningen till varför jag mått lite dåligt idag är nerver inför imorgon, det var ju på jobbet jag mådde sämre än sämst för två veckor sedan. 


I alla fall så har jag legat och kallsvettats och varit helt yr i soffan större delen utav dagen, jag har varit på Apoteket och hämtat ut mer medicin, handlat hem leverpastej (sååå sugen på det), duschat och diskat. Fick verkligen ta mig i kragen för att orka diska förut men hade ingen lust att komma hem till massa disk imorgon efter första jobbdagen, jag lär vara tillräckligt slut då som det är. 

Jobbar onsdag-fredag och så är jag ledig lördag och söndag, skönt med en kort vecka. Nästa vecka däremot är det jobb varje dag förutom på torsdag och då ska vi på studentfirande. 

Längtar tills min Emilio kommer hem så vi kan äta mat och kolla på Criminal Minds.

Kram 


Vill ha sol, värme och en sjö. Helst nu. 

Gravid vecka 15

Och så var ännu en vecka över och i lördags gick vi in i vecka 16, tiden går verkligen så fort och igår när jag låg och läste i olika gravid appar blev det ännu tydligare hur fort det går. I den appen jag läser i hela tiden stod det nämligen att bebisen är ca 14 cm lång i början på vecka 16 medan det i en annan stod 16 cm och då sa jag till Emil att det var konstigt att det skilde åt men så insåg jag att det stod Vecka 16 och sa"men åh denna appen är ju inställd på v16 och där är jag ju inte än" haha fast det är jag.

Vecka 15 har varit väldigt händelselös egenligen, jag har mått okej hela tiden och känt mig mer som mig själv vilket är väldigt skönt! Illamåendet är under kontroll och medicinen hjälper verkligen, jag kan få lite sura uppstötningar och bli rapig om vi är iväg och håller igång under en längre period utan vila men då kan jag ta en extra tablett. 

Det enda negativa jag kan komma på är att min höft och framförallt mitt högra knä har gjort ondare när jag går, men även om jag sitter ner för länge. Imorgon skall jag börja jobba igen och jag hoppas att det skall fungera trots smärtan, har mitt bälte och även om att det inte hjälper mot all smärta i vardagen hoppas jag att det skall underlätta på jobbet. 

Denna veckan tycker jag att magen ploppat ut mer tydligt, jag kan inte ha några utav mina jeans och eftersom jag bara har högmidjade hjälper det inte med ett gummiband längre. Jag köpte faktiskt mina första gravidjeans i söndags och jäklar vad skönt det var! Jag har levt i min långa svarta kjol än så länge men det funkar inte om det ösregnar eller blir lite kallare så nu har jag något att ha på mig oavsett vad det är för väder. 

Jag upplever själv att jag varit känsligare denna veckan och mitt humör skiftar väldigt fort, runt tre tiden blir jag riktigt riktigt trött och somnar jag då är jag super grinig och otålig när jag vaknar oavsett om jag försöker rycka upp mig och bli glad.

Något jag tänkt extra mycket på är att jag känner mig ensam, Emil är min bästa vän och jag älskar honom mer än ord kan beskriva men så fort tex Ellis lägger upp bilder saknar jag den känslan av att ha en riktig bästa vän eller kompisar att umgås med. Svårt att sätta ord på det då jag samtidigt är nöjd och kanske inte alls skulle orka med det som jag saknar. Men det är bara en känsla jag får ibland helt enkelt och så är livet. 

Kram 

Jag tycker att man ser skillad mellan veckorna, sen kanske man inte skulle tänka att jag ser gravid ut om man såg v.15 bilden utan jag kan ju lika gärna ha ätit lite för mycket.