Hit och dit
Idag har vi flängt runt en himla massa, har varit en rolig och fin dag men jag är riktigt seg nu i både kroppen och huvudet. 

Caspian väckte mig vid ca 06 och vid 09 hoppade vi in i bilen för att åka till Borås. Vi hade fått noll information vart vi skulle men tillslut kom vi rätt och ultraljudet gick bra. Caspian fick ligga på rygg i mitt knä samtidigt som jag sjöng, busade och pratade med honom för att få honom att ligga så stilla som möjligt så läkaren kunde få så bra bilder som det bara gick. Efter det fick vi vänta på provsvaren, satt i nästan två timmar och turades om att busa med lillen och sedan kom samma läkare som vi hade igår. 
Hon berättade att allt såg bra ut på bilderna, däremot kallade hon det för en gråzon. Det är nämligen ett lite för stort mellanrum mellan hjärnan och pannbenet och i värsta fall kan det bildas vätska där, så vi skall tillbaka på kontroller och vi skall även få svar från Göteborg snart vad dem tycker. 
Nu är det bara att vänta på en kallelse till fysioterapeut och så får vi se vad dem säger. Både jag och Emil känner nu att så länge det inte är någon fara att hans huvud har den form den har så bryr vi oss inte, det kommer synas mindre och mindre ju mer hår han får och vi har verkligen märkt skillnad sedan han slutade amma på natten och sover själv som han vill. 

Efter sjukhuset åkte vi till en sjö och badade, planen var att röja mer hemma hos pappa men vi ville hitta på något roligt ihop och fira. Caspian var så mysig och efter ett dopp i sjön låg vi på en filt och gosade. 
Vid 14.30 hämtade vi upp Lena på hennes jobb och så åkte vi till Varberg för att äta lunch/fika på Emils mammas nyöppnade bageri. Lena fyllde år för någon vecka sedan så detta var hennes present från oss, vi åt goda mackor och kakor medan Caspian fick ägg och macka. Alla fyra nöjda och glada och jäklar vad gott det var! 

Tips tips, åk till Sikta Stenungsbageri lite utanför Varberg! 

Nu sover Caspian i sin säng, jag och Emil skall äta lite kvällsmacka, köpte med oss frallor hem, och sedan sova ganska snart. 
Imorgon skall vi röja hos pappa då det är sista dagen vi kan ha släpet, bara att jobba på. 

Vi hörs, kram 

(null)

(null)

(null)

Mina killar! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Några bilder från bageriet, du hittar mer info om du söker på Sikta stenungsbageri på Facebook, instagram eller bara på Google. 
Caspian 7 månader
Igår blev Caspian sju månader, hade helt glömt av att skriva ett månads inlägg då tiden verkligen springer iväg och jag hade till och med nästan glömt att han blev en månad äldre. 

1. Han sover fortfarande i sin säng, från 20.00 till ca 05-07, precis som för en månad sedan, en morgon vaknade han 04 men vanligast är helt klart 06.30. 

2. Han har fått två tänder där uppe, dem tar däremot längre tid på sig. Men båda är igenom och syns. 

3. Han ammar bara på morgonen nu, vi har helt gått över till mat och välling och denna gången reagerade inte hans mage alls. Så skönt och planen är att sluta amma på morgonen sedan när Emils semester är slut, alltså om ca två veckor. 

4. Han kryper och har gjort i nästan en månad, däremot har han hittat sin egna stil där det nästan ser ut som att han simmar och verkligen ålar sig fram, snabb som blixten är han. Men han kan krypa, bara det att det inte går lika fort och då är det ju tråkigt. 

5. Han står upp mot alla möbler här hemma, drar sig upp med hjälp utav handtagen på köksluckorna, klättar på mig, går själv med hjälp utav gåvagnen, står upp själv korta stunder. Galen bebis. 

6. Han pratar mycket mer, baba, mama, dada, och han vet vem pappa är. Tex när jag säger vart är pappa kryper han och letar. Så roligt, fint och mysigt. Längtar tills han börjar prata. 

7. Han är fortfarande mer mammig än vanligt, tror det är tänderna och att Emil är hemma på semester nu, det är inte bara han och jag som det brukar. 


Han vägdes idag på sjukhuset och han väger 8820gram nu, för en månad sedan vägde han 8600gram. Längd vet jag inte. 


(null)

(null)


Borås
Besöket på akuten gick både bra och dåligt, vi kom dit vid 08.30 och gick till barnakuten, fick hjälp direkt utav en super trevlig sköterska som vägde,mätte huvudet, tog tempen, kollade puls och pratade med oss. Kort därefter kom läkaren som kände på hans huvud, tittade noga, pratade med oss om hur han är och vad han kan. Hon sa att han är en stark och fin kille som är väldigt framåt och tidig i sin utveckling, så förutom huvudet verkar han må galant. 
Men ja, huvudet fick inte godkänt, egentligen var det inte själva formen på huvudet som oroade henne då det med största sannolikhet går att rätta till och skulle det inte gå är ju inte det hela världen om hans huvud är lite annorlunda. Utan det som oroar henne är att hans huvud vuxit väldigt fort och att det är större än normalt. 

Caspian fick en tid för fotografering och dem bilderna skall nu skickas vidare till Göteborg där experter skall kolla. 
Sedan var planen att vi skulle få tid för ultraljud redan idag så vi tog en promenad så Caspian kunde sova i vagnen medan vi väntade på at läkaren skulle ringa med en tid men istället fick vi en tid imorgon på förmiddagen. 
Vi skall även få en kallelse till fysioterapeut som skall ge oss tips på hur vi kan rätta till formen på huvudet. Det läkaren sa lite snabbt nu är att han skall sitta upp mycket, ligga på mage mycket, inte sova på sidan m.m men 1. Han sitter eller är på mage och kryper runt all vaken tid, 2. Han sover i egen säng i eget rum, och han sover som han vill, ibland på rygg, men mest på magen eller sidan. Hur skall jag tvinga min bebis på 7 månader att sova på ett speciellt sätt? Aja, vi får se vad dem säger. Tycker själv att huvudet blivit bättre sedan vi slutade amma på natten.

Så bra var att alla var så trevliga, att vi fick höra att han är väldigt stark och frisk och att dem skyndar på allt. Negativt är väl att det samtidigt oroar mig att dem skyndar på allt, varför var vi "tvungna" att åka till akuten istället för att vänta och få en tid efter sommarledigheten? och att alla säger så olika, första läkaren när Caspian var 2 månader sa att det inte var någon fara, våran BVC sköterska har sagt att huvudet växer jätte fint men att det bara är lite större vilket inte är någon fara, läkaren när han var 6 månader blev orolig och ifrågasatte varför dem inte tagit det på allvar och denna läkaren säger att hans huvud har vuxit för fort och är för stort. 

Aja, vi kommer få svar imorgon efter ultraljudet och det skall bli skönt. 

Nu är Emil hos läkaren för sin skull och efter det skall vi hem till pappa och röja ännu mer, försöka köra iallafall ett fullt lass till tippen. 

Kram 

(null)
Caspian fick lite smörgåsrån och vatten medan vi väntade på läkaren. 

(null)
Båda mina killar sov, Caspian i nästan två timmar och Emil tog en power nap på tio minuter. Efter det fick vi åka hem.