Gravid vecka 20
(null)

(null)

Veckorna går verkligen så fort nu och igår hade det gått exakt 50% utav graviditeten, känns så sjukt! Längtar så mycket! 

Denna veckan har varit som vanligt, bebis är galen där inne i magen och jag känner typ allt den gör. En liten karateunge är det, Caspian rörde sig säkert lika mycket men honom kände jag inte alls såhär mycket någon gång under graviditeten. 

Jag har märkt av hormonerna lite mer denna veckan och kan gråta och bli sur väldigt fort. Känner mig också väldigt slutkörd och har haft ont i huvudet nästan varje dag. Skall till barnmorskan på fredag så då får vi se om det är järn nivån som är dålig. 

Min fötter är svullna till och från och gör ont men det syns inte lika mycket som det känns. 
I några dagar hade jag fruktansvärt (!) ont i ena skinkan typ, precis ovanför vänstra skinkan och sedan strålande det ner i låret. Hade svårt att gå ordentligt och kunde inte röra mig som vanligt, kändes inte som foglossningen med Caspian utan mer som att en nerv låg i klämm. Som tur var gick det över efter ca 2 dagar. 

Jag känner mig mycket större denna gången, med Caspian kände jag aldrig av att det var jobbigt att ta på strumporna eller skorna, det kunde vara lite klurigt att klippa tånaglarna men magen kändes aldrig ivägen sådär värst mycket. Jag hade inte heller några direkta problem att andas med Caspian men oj det känner jag av redan nu. 
Bebis ligger väldigt långt ner, livmodern går lite över naveln och så sitter moderkakan väldigt högt upp. Vilket kanske förklarar varför jag redan har så jobbigt att böja mig och andas. Magen växer på ett annat sätt denna gången och även om att den är lite större denna gången så tror jag mer att det handlar om placering utav moderkaka och bebis. Än så länge iallafall. 

(null)