Leave tonight or live and die this way
Hallå, vet att det varit tyst här i några dagar och nu skall ni få veta varför.  
 
Jag är hemma, alltså hemma hemma i Sverige, för gott. Lämnade familjen på tisdagen, bodde hos Ellis i två nätter, bokade flyget hem på onsdag kväll och klockan 5 på morgonen på torsdagen hämtade taxin upp mig och så började min resa hem.  
Emil hämtade mig och 50kg bagage på flygplatsen och sedan dess har jag njutit av att vara hemma.  Känns så skönt! 
 
Som ni kanske vet har det varit jobbigt hos familjen och dem har väl inte varit super, det som fick bägaren att rinna över var att jag hade 39.8 graders feber och fick inte ledigt från jobbet utan var tvungen att jobba ändå, jag mådde skit och behandlades som skit så jag packade allt jag ägde i de väskor och påsar jag hade och så sa jag till mamman att jag lämnar nu och så kom en kompis och hämtade upp mig. Var nervös men så fort det var gjort var jag världens lyckligaste.  
 
På torsdag till lördag var jag med Emil här hemma, under lördagen när han var hemma så möblerade vi om i huset och stor städade, så nu har jag ett eget rum igen. Vi har en hel del små fix kvar och jag har lite kvar i mitt rum också men över lag så är vi väl färdiga.  
På lördag kväll åkte jag hem till Emil och sedan åkte vi till Axel, vi satt och drack, pratade och hade väldigt roligt så jag och Emil sov där och åkte hem igår.  
 
Idag är alla iväg i skolor eller jobb, jag skall städa i mitt rum och fixa, ringa lite samtal och sedan får vi se vad som händer.  
 
Planen nu är att fixa jobb och jobba fram till augusti då jag kommer börja plugga, men mer om allt det nu annan gång. Kram 
 
Åt gott och hade det mysigt hos Ellis! 
 
Allt fick plats i dessa tre väskor och det vägde lite mer en 50 kilo, var lite jobbigt att åka tåg med allt detta och vara ensam men det gick bra.  
 
Och äntligen satt jag på flyget påväg hem! 
Obeskrivligt
Oj oj vilken bra vecka jag haft, är så lyckligt lottad som har den här killen i mitt liv och åh vad jag tycker om honom.  
Det här däremot varit två jobbiga dagar sedan han åkte tillbaka till Sverige i går tidigt tidigt på morgonen. Nu när jag har spenderat en veckan i hans sällskap så är det tomt och konstigt här, vill inte.  
 
I alla fall så har veckan varit otroligt bra, tänker skriva mer inlägg om veckan i morgon på datan men vi har gjort massa roligt och haft mysigt ihop.  
 
Idag jobbade jag 8-11am och jag håller på och lär fem åringen att cykla, så roligt! Vi lekte även massa lekar och trots att jag mår skit både psykiskt och fysiskt just nu så var det kul.  
Har nämligen blivit jätte förkyld sedan E åkte igår, låg i sängen och skakade och hade hög feber, hostade och hade ont i halsen igår kväll, känner mig lite bättre idag men usch jag är helt slut.  
 
Imorgon är jag ledig och jag tänker blogga om veckan, promenera in till stan och shoppa lite, behöver en ny bh och lite nya strumpor så inte något spännande direkt, men det blir nog en bra dag. 
 
Just nu sitter jag i sängen och har tänt massa doftljus, luktar super gott här inne nu, tänker titta på någon film och sedan sova. Har så mycket tankar i huvudet och jag orkar inte.  
 
Puss 
Big Ben, så vackert 
Tips om du vill åka som au pair
När jag åkte som au pair använde jag mig utav en hemsida på nätet som heter Aupairworld.com, jag gjorde en profil och jag tror inte ens att det gick en vecka innan jag hade hittat denna familjen som jag sedan bestämde mig för att åka till. Fick kontakt med flera andra familjer men tyckte Cambridge lät som ett bra ställe att åka till så det var väl framförallt därför jag valde just denna familjen. 
 
Här har jag i alla fall lite tips till er om ni själva skulle vilja åka som Au Pair:

 • Inget eller ingen är som det verkar på hemsidan fullt ut, ingen kommer vara sådär perfekt och trevlig hela dagarna-alla dagar i veckan och det är lätt att sitta och säga något via Skype som man sedan inte alls tänker göra när au pairen väl är där. 
 • Det är okej att inte trivas till 100%, jag känner själv att jag trivs till 100% här i Cambridge, här i huset och här i området, det är väl mer om man tittar på familjen som jag inte trivs till hundra procent men jag tycker personligen att Cambridge väger upp det.
 • Våga sätta ner foten, jag önskar så mycket att jag "vågat" sätta mer krav och se till att allt var bra redan från början, är lite svårt nu sådär 189 dagar in att börja klaga tycker jag. 
 • Har du tagit dig ur din comfort zone och åkt till ett helt nytt land helt själv, vilket är ett stort steg för vissa, så se till att inte sluta där. Vet flera au pairer som lixom fastnat när dem väl kommit hit. Kan garantera att du inte kommer vara den enda au pairen i staden du bor i och framförallt inte den ensamma i din ålder. På facebook finns det grupper för au pairer, och vi i Cambridge har en egen, så när jag hade varit här i ca en vecka skrev jag ut ett meddelande och frågade om någon ville träffas. Var sjukt nervös för jag är så himla blyg men om jag kunde sätta mig på ett plan och lämna allt säkert bakom mig så kände jag själv att det var dags att försöka ta mig ännu ett steg utanför min comfort zone. 
 • Alla har någon gång varit en ny au pair, det finns alltid någon som kan förstå vad du känner och tänker, och jag lovar att ingen kommer tycka att du är konstig för att du känner och tänker på ett visst sätt kring din nya familj eller ditt nya hem. 
 • Det är okej att ha hemlängtan, jag har ju haft turen att inte ha så farlig hemlängtan och det är jag glad över, men ja det är faktiskt väldigt okej att sakna allt som brukade vara din vardag. 
 • Att vilja strypa barnen man tar hand om är du inte ensam om, haha, nu menar jag ju inte bokstavligttalat för vill du på riktigt strypa dem så kanske du skulle ta och tänka om lite, men ja, det är mer än okej att vara trött på dem och bara vilja gråta av frustration. 
 • Detta är din tid, din tid att göra precis vad du vill. Vill du spara varje öre du tjänar, jobba extra, sova hela nätterna eller bränna alla pengar på kläder från nya klädmärken, festa på nätterna och sova på dagarna så är det helt upp till dig. Så länge du kan sköta ditt jobb på ett bra och hälsosamt sätt. 
 • Du behöver inte vara bästa vän men din värdmamma, självklart underlättar det om ni kan vara sams men ni behöver inte sitta uppkrupna i soffan och prata hemlisar medan barnen är i skolan. 
 • Städa skall inte vara din huvudsyssla, du är där för att ta hand om barnen, inte vara en städerska eller en slav som vissa kan bli. Blir det så så se till att få din röst hörd så att en förändring sker. 
 • Du får klaga på exakt allt, hur mycket du vill. Jag och Ellis brukar säga att så länge vi får klaga av oss någon gång ibland så kan vi klara oss igenom det mesta. 
 • Akta dig för att falla i fällan, fällan bestående av alla goda nya godisar du måste smaka, den nya maten som du aldrig ätit innan m.m. Maten här i Cambridge är billigare än i Göteborg, men jag lovar att det är lika många kalorier, haha. Kan vara värt att tänka på bara, för när du väl börjat så är det svårt att komma tillbaka till något normall intag utav choklad och godis. Det är extra jobbigt när du tjänar pengar varje vecka och dessutom får det löst i handen, så lätt att köpa med sig något bara för att. 
 • Du får prata med din familj eller dina vänner hemma i Sverige precis hur mycket du vill. Förra året när jag var här så pratade jag med någon familjemedlem varje kväll, det bara blev så och det var inget alls som fick mig att längta hem eller som fick mig att inte leva här, det var bara så jag ville ha det då. Självklart kanske du skall ta det lite försiktigt så att du inte får värre hemlängtan av att ha den "närheten" precis i början men du gör precis så som du själv känner för. 
 • Det tar ett tag innan det blir ditt hem. I början kände jag mig aldrig ensam och tyckte det var jobbigt att bete mig som en normal människa i huset då jag var så rädd för att alltid vara övervakad. Nu när jag känner familjen så är den känslar nästan helt borta, men ja, det kan ta tid innan det slutar kännas som ett avsnitt ur Big Brother där familjen på kvällen sitter och tittar igenom övervakningsfilmerna från dagen. 
 • Du kan fortfarande älska hundar trots att du önskar att din "nya familj" inte hade en. När jag sökte familj så tyckte jag att det var ett plus att familjen hade hund, men usch vad jag ångrar det. Det kommer vara roligt att ta hunden på en promenad i början så att du kommer ut och ser omgivningen men sedan kommer det inte vara roligt längre.
 • Nytt liv, ny garderob. Är du minsta lilla tveksam på ett klädesplagg, i så fall, ta inte med det. Du kommer tjäna ca 1000kr i veckan, inte mycket men inte heller lite, så du kommer absolut kunna köpa en ny tröja och en ny mascara när du kommer hit.