Gravid vecka 33
(null)

(null)

Under vecka 33 var jag hos barnmorskan, mitt järnvärde hade minskat från 122 till 105 så nu var det dags att börja med järntabletter. Jag fick samma märke som jag hade med Caspian och med Caspian märkte jag ingen skillnad i magen utav dem men denna gången får jag lite ont i magen utav dem. Blir inte hård i magen iallafall som många blir. 

Mitt SFmått var 34 och förra gången var det 30 i vecka 30. När hon förde in det i datan satte det fart rakt upp och en bra bit över översta kurvan så sista dagen i vecka 33 var vi på Tillväxtultraljud. 
Så häftigt att få se honom så här sent i graviditeten, stor skillnad mot när vi gjorde rutinultraljudet. Läkaren visade och ja, det är en lillebror vi skall få, haha det gick inte att missa. 

Normalt väger bebisen ca 2150gram men lillebror beräknades väga mellan 2400-2500gram. 
Läkaren frågade hur Caspians förlossning gått och hur stor han var m.m och med tanke på att Caspian vägde nästan 4 kg och att jag inte sprack eller behövde sugklocka så var han inte orolig alls över bebisens vikt. Han misstänker att vi kan behöva ett ultraljud igen i vecka 36, med det är beroende på sfmåttet så vi får se hos barnmorskan. 

Denna veckan har väl inte varit speciell direkt, har ont i hela kroppen, känner mig så färdig på att vara gravid nu och längtar efter bebis så sjukt mycket. Börjat packa bebisens bbväska men den är inte klar och jag har inte börjat med väskan till mig och Emil än, kanske får göra det denna eller nästa helg. 
Har börjat äta medicin mot halsbrännan och det har hjälpt så bra, tack och lov! 
Barnmorskan bli lika förvånad varje gång hon skall känna efter bebis hur mycket plats han tar upp. Han ligger med huvudet långt ner men hans rumpa pressat verkligen upp i mina revben på vänstersida, denna veckan har det känts extra mycket och jag är alldeles öm på vänstra sidan. 

Kram 

(null)