Caspian ett och ett halvt år
Tänk att Caspian redan är ett och ett halvt år, om ett halvår blir han alltså två år. Helt galet! 

Han är en så himla fin liten människa, som är blyg ibland, arg ibland, ledsen ibland men största delen utav tiden så är han väldigt väldigt glad. Jag är så oerhört tacksam varje dag för att jag får se honom utvecklas, det händer så mycket och just nu är han inne i en period där han älskar mig lite extra, hehe. Nä men ni skall höra sättet han säger mamma på, åh det får mitt hjärta att smälta, man verkligen hör kärleken i hans röst. Men samtidigt så kan det vända på en sekund och så skall han slå mig i ansiktet för att jag inte låter honom göra precis som han vill. Haha det är mycket humörsvängningar nu. 

Han älskar bollar, fordon, djur och böcker. Hans favorit leksaker är sin "Bobby car" som han fick i 1 års present. Och sin folkvagnsbuss. Alla bilar och alla böcker. Han fick även en trehjuling utav mormor Lotta för ett tag sedan och den tycker han också om. 
Han älskar banan och apelsin.
Han älskar pasta, havregrynsgröt och tomat. 
Han älskar musik. 
Han älskar att busa med sin katt Mira. Och ibland kan man hitta dem sittande i en saccosäck tillsammans. 
Han älskar vatten, att bada, duscha, plaska i diskhon, spruta vatten på sig själv, hoppa i vattenpölar.
Han älskar att stå med på en stol i köket och kolla när man lagar mat/bakar och få hjälpa till med så mycket som han kan. 
Han har några appar på min mobil som han får spela på och det tycker han är jätte roligt. 
Han älskar när jag blåser upp mina kinder och att han får trycka ut luften. 
Han älskar att låtsats prata i telefon och då säger han alltid "tja tja Faffa" eller "tja tja pappa" men han tycker inte om att prata i telefon på riktigt utan blir jätte blyg då. 


Capsian har börjat prata så mycket och kan nu säga:

  1. Läppsyl
  2. Gris
  3. Kan jag få den?
  4. Få den?
  5. Mamma 
  6. Pappa
  7. Moffa (morfar)
  8. Mommo (mormor)
  9. Faffa (farfar)
  10. Ida
  11. Läsa 
  12. Läsa bok 
  13. Lastbil 
  14. Buss 
  15. Bil 
  16. Sluta 
  17. Tja tja 
  18. Tjabba 
  19. Boll 
  20. Banan 
  21. Apelsin 
  22. Sked
  23. Musik
  24. Sten
  25. Vagn
  26. Klättra
  27. Rusch (rutschkana) 
  28. Flagga
  29. Soffa
  30. Sax
  31. Tack

Och han kan låta som katten, hunden, kossan, grisen och bilen. Dessutom så har han lärt sig ropa på Mira, sådär som man ropar på katter, super gulligt. 


Vi har inte varit på kontroll på Bvc än, har faktiskt inte ens fått en tid än, så vi får väl se när det blir med tanke på semestrar och allt. Men för någon vecka sedan vägde han 13.1 kg. När han var ett år vägde han 12.3kg. 

Längden har jag mindre koll på men jag skulle gissa på att han är runt 80cm nu, på ettårskontrollen var han 75cm och vi har en egen fin måttstock som hänger på hans vägg och den börjar på 80cm och han är precis där omkring. 

Han har storlek 86/92 på tröjor, det skiljer inte så mycket mellan dem storlekarna utan det är mer materialet och modellen som avgör. Byxor kan han fortfarande ha storlek 80 men även 86 sitter bra, beror helt på materialet. Skor har han storlek 23 i. Blöjor storlek 5 eller 6, båda passar bra. 

Han har 16 tänder.


Han somnar i sin säng vid 19 tiden och vaknar sedan mellan 7.30-9.00, beror helt på. Sover han hemma på dagen så brukar han somna vid 12-12.30 och så sover han ca 2 och en halvtimma. 

Han har börjat bli lite mer kräsen när det gäller mat, framförallt kött, köttfärs, kyckling och korv är svårt att få i honom, men han vräker i sig om det är pasta och någon god sås till. 

Han har börjat bli mer intresserad utav pottan och är vi hemma så bajsar han oftast på toaletten. 

Han är världens snällaste kille, som tycker om att dela med sig, hjälpa till och ge kramar eller klappa på ens kind. Han vill gärna pussa och krama Mira och han är verkligen jätte snäll och försiktig mot henne, klappar jätte fint och springer inte efter henne om hon vill vara ensam. 

Flera gånger om dagen frågar han vad pappa, morfar, farfar eller mormor gör. Då får jag förklara att dem är på jobbet, eller att dem är hemma hos sig och så svarar han "ahaa". Jag har beställt en liten bok med bilder på familjen i och den kan han komma med och så vill han sitta och titta och pussa på farfar och alla andra. 


(null)


(null)


(null)