Min variant utav Bullet Journaling
Jag har helt och hållet fastnat för BJ, älskar att titta på videos och bilder och jag drömmer om att själv ha en bra bok, bra pennor och framförallt tiden till att öva och bli duktig. 

När jag började med detta för några månader sedan var det mycket färger, jag försökte måla och skriva så fint som möjligt, använde linjal för att få raka linjer m.m 
Men jag tar mig aldrig tiden att sätta mig och fortsätta göra det lika noggrant, att leta upp rätt färg och att måla så denna månaden ser min BJ ut såhär: 

(null)
Min framsida med en slarvig text och ett helt okej löv, ville att det skulle gå fort men ändå inte bara vara text och då fick det bli såhär. Höstigt. 

(null)
Direkt efter framsidan har jag en översikt över kommande månad. 
Jag har sedan gjort en lista på vad jag minst skall göra en gång i månaden och sedan minst en gång i veckan. När jag gjort något bockar jag av det men jag skriver även den tillhörande siffran i den rutan där jag gjorde det, så jag håller koll lite mer exakt hur länge sedan det var sen jag vattnade blommorna. Så idag har jag alltså dammsugit, vattnat blommorna och slängt skärp, därav att det står 6,7 och 8 i rutan. 
Från början hade jag en färg till varje syssla men det var svårt att hitta rätt färg och det blev bara krångligt. 

(null)
Sidan efter är en sida för att hålla koll på alla räkningar. 
Hur dem skall betalas, vad för räkning det är, hur mycket den är på, vilket datum den senast skall vara betald och till sist kryssar jag i en ruta när den är betalad eller införd för betalning. 
Jag har väldigt bra koll på räkningar och här hemma är det jag som betalar ca 95% utav alla räkningar, jag ser till att dem ligger i rätt mapp (obetald och betald) och så påminner jag Emil om att betala det han skall betala. Men det är ändå skönt att ha en ordentlig överblick över exakt vad vi betalar varje månad och när det skall dras, vi håller just nu på att försöka minska ner våra utgifter och då är det extra roligt att se hur den listan minskar för varje månad. 

(null)
Nytt för denna månaden är denna typen utav veckoöverblick. 
Jag vill börja hålla koll på hur ofta vi äter snabbmat, hur ofta vi handlar, hur ofta jag promenerar med Caspian och hur ofta jag kör lite hemmaträning. Men jag vet att jag inte kommer orka sköta det om det är på en egen sida, nu kan jag enkelt passa på att fylla i på kvällen när jag samtidigt kollar vad planen för morgondagen är. 

I början utav min BJ har jag några sidor som gäller hela året och som inte är kopplat till en speciell månad, tex så har jag dessa: 

(null)
En sida där jag fyller i vilka böcker jag vill läsa och vilka filmer jag vill se, när jag sedan läst/sett någon är tanken att jag bara gör en bock bakom eller något. 


(null)
Jag har även en sida full med ballonger där våra närmsta familjemedlemmars födelsedagar står med, våra kompisar och tex kusiner har en egen sida. 

(null)
Sedan har jag en sida där jag skriver upp vad jag skulle vilja ha, saker som jag sedan kan önska mig i julklapp eller födelsedagspresent. 

Och så en önskelista till Caspian med saker som han behöver och så kryssar jag för när vi antingen köper det till honom eller när han fått det i tex födelsedagspresent. 


  • Jag har en annan sida där jag skriver ner mer vad jag vill köpa/fixa till lägenheten som ett nytt matbord, nya kuddfodral och tavlor m.m 
  • Jag har en sida där jag fyller i grejer jag vill göra, tex, bowla, åka skridskor och köra gokart. 
  • Jag har en sida där jag fyller i förslag på födelsedagspresenter eller julklappar till närmsta familjen, så om jag tex hör Malin säga att hon skulle vilja ha ett par nya jeans redan i augusti så skriver jag ner det och kan köpa det till henne i julklapp.

Håller ni på med BJ?