Söndagen i Grekland
När vi vaknade på söndagen gick vi och köpte frukost, vi bodde i ett lägenhetshotell så vi hade vårat egna lilla kök i rummet och därför fanns det ingen hotellfrukost. Men vi åt goda frallor och grekisk yoghurt med coco pops, mums. 
 
Vi var på möte hos våran reseguide Sara där vi fick lite tips på restauranger m.m samt att vi bokade in oss på två utflykter. 
Efter mötet åt vi lunch på en restaurang precis vid stranden och vi delade på en grekisksallad, när vi ätit upp hittade vi några solstolar och låg och solade och badade i några timmar. 
Stranden var ganska lång och hela var verkligen proppfull med solstolar, stranden och botten var väldigt stenig och väldigt jobbig att gå på längst till vänster (där låg vi och solade på söndagen) medan den blev finare och bättre ju längre till höger man kom. Vi betalade ca 80 kr för två stolar och en parasoll. 
 
När klockan blev ca 16 gick vi till själva centum utav Parga, för att gå dit gick man först upp för en brant backe (upp för berget) och sedan för att komma ner var det mängder utav trappor. Mina fötter tyckte inte att det var jätte roligt men det var så värt det. 
På flyget till Preveza satt Emil bredvid en kille i våran ålder, hans flickvän satt på andra sidan gången, och vi pratade lite med varandra och kom fram till att vi skulle bo i samma stad men inte på samma hotell, i alla fall, när vi gick där längst trapporna och letade efter någonstans att äta mat såg vi dem och började prata. Tillslut blev det att vi alla fyra satte oss på en restaurang precis vid hamnen och beställde in gyros, vi hade riktigt roligt och vi hade väldigt mycket gemensamt så vi bestämde att vi skulle boka bord på en finare restaurang på tisdagen. 
 
Något vi nämligen fick reda på när vi var på mötet på morgonen var att det på tisdagen skulle vara en stor tillställning i Parga, i hela Grekland faktiskt, då dem firar Jungfru Maria dagen den 15 Augusti. 
Så vi bokade bord på restarangen med bäst utsikt över hamnen, men då kom vi på att ingen utav killarna hade med sig finkläder så vi tillbringade någon timma i en mysig liten butik där dem fick köpt det som behövdes. Emil köpte en skjorta och ett par shorts. 
 
Detta är utsikten från våran balkong. 
 
 
Valtos beach, här låg vi och solade under dagen och när vi skulle gå till själva centum var man tvungen att gå upp till den borgen som syns uppe på berget och sedan började trapporna ner.
 
 
Påväg upp till borgen såg det ut som ovan, jätte fint.
 
 
Här är utsikten från borgen, och här är Parga centum och deras hamn. 
 
 
Vi promenerade längst hamnen och restaurangen vi bokade ligger längst upp till vänster.
 
 
Påvägen hem hade solen gått ner. Vårat hotell ligger ungefär i mitten på denna bilden, 50 meters gångavstånd från stranden.